Het begin

Wie: PreGel

Wat: Creëerde de eerste halffabricaat pasta voor ijs en sorbet

Wanneer: 1967

Waar: Reggio-Emilia, Italië

Waarom: Om de smaak en houdbaarheid van ijs te verbeteren

Hoe: Passie

Tijdens een tijdperk van internationale oorlogen en economische ongelijkheid ontwikkelde zich iets diepgaands in het hart van Reggio-Emilia, Italië wat een grote verandering te weeg zou brengen aan de grondslag van de bevroren desserts industrie. Een klein, onbekend bedrijf met de unieke naam – PreGel, wat voorbereid ijs of voorbereide ijssalon betekend – was een specifiek product, welke zich snel verspreidde onder het enthousiaste gemeenschap van ijsbereiders in Europa aan het distribueren. Sinasappel Fortefrutto®, de eerste halffabricaat pasta voor ijs en sorbet, was uitgevonden om de product consistentie, smaak van het ijs te verbeteren en de houdbaarheid te verlengen. Deze innovatieve pasta zou de eerste van vele specialiteiten in oplossingen voor dessert ingrediënten van PreGel zijn, welke The Classic Taste of Italy aan de wereld zou introduceren.

Het nalatenschap van PreGel

begon met Dr. Luciano Rabboni, wie de neef was van een ambitieuze ijsbereider en chemicus. Een jonge Rabboni merkte dat plaatselijke ijsbereiders moeite hadden om een hoogwaardig product te waarborgen. Hun producten smolten makkelijk en de smaak was inconsistent. Thuis in de kleine garage, heeft Dr. Rabboni Sinasappel Fortefrutto® (pasta op fruitbasis om smaak te geven aan ambachtelijke bevroren desserts) ontwikkeld, welke hij, samen met zijn vrouw Elena, initieel vanuit de achterbak van zijn auto verkocht, resulteerde in een groot succes. Bijna 50 jaar later, is Dr. Rabboni nog steeds de drijvende kracht achter het familiebedrijf welke hoofdkantoren en distributie centra wereldwijd overkoepeld.

 

“Consumenten zijn altijd op zoek naar nieuwe trends, smaken en dessert ideeën, maar het in hun ogen belangrijkste element van elk product, ijs in het bijzonder, is de kwaliteit.” – Dr. Luciano Rabboni