Over ons

De oorsprong van PreGel is een verhaal over Italiaans ondernemerschap, geworteld in de gemeenschap en nauw verbonden met zijn oprichters. Het is een verhaal van grote inzet en passie, het verhaal van mannen en vrouwen die hun leven hebben gewijd aan onderzoek, innovatie, kwaliteit van het product en toewijding aan de klant. PreGel is de vrucht van het levenswerk van een hele familie, gestart in een klein stadje in Emilia Romagna, en is erin geslaagd om een merk over de gehele wereld bekend te maken.

Het begint allemaal in 1967 in Scandiano, Emilia-Romagna, als Dr. Luciano Rabboni en zijn vrouw een klein bedrijf starten dat ambachtelijke producten produceert voor de ijsbereider en banketbakkers. De fundamenten leggende van wat, jaren later, een instituut zou worden in de gelato en gebaksindustrie, besluiten ze om het bedrijf PreGel te noemen, een afkorting voor “preparati per gelato”, ofwel “ingrediënten voor ijs” .

In de eerste jaren gaat PreGel vastberaden aan de slag om zijn ijsmixen te introduceren in een omgeving die nog steeds gekenmerkt werd door ambachtelijk werk door steevast de opinie te verspreiden dat ook industriële productie samengaat met hoge kwaliteit.

Naast geconcentreerde fruitpasta’s, het eerste belangrijke product van het bedrijf, lanceert PreGel in de vroege jaren ’70 meer gelato-mixen die geschiedenis schrijven, zoals Zabajone Vittoria en de Gran Stracciatella Reale, de eerste in zijn soort. Voor deze en vele andere innovatieve gelato-producten wint PreGel vele internationale onderscheidingen en, ondanks imitatie-pogingen, ontpopt PreGel zich als toonaangevend bedrijf op het gebied van de ambachtelijke ijs-industrie, eerst in Italië en later gevolgd door Duitsland. In 1975 wordt, om deze nieuwe fase te markeren, de PreGel fruitboom ontworpen en geplaatst op zakken en emmers, als symbool voor producten van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Gedurende de daaropvolgende jaren blijft PreGel innoveren en het bedrijf beleeft een gouden periode met de lancering van grote hits, zoals Tiramisu Paste en Fruttosa, de eerste vruchtenijs-basis. Het grootste keerpunt komt echter ergens in 1985, als Dr. Rabboni een revolutionair product perfectioneert: Yoggi®, de eerste bevroren yoghurt mix. Dankzij zijn lichte en natuurlijke smaak, die lijkt op die van verse yoghurt, wordt Yoggi® onmiddellijk een doorslaand succes, en het voorbeeld bij uitstek van absolute kwaliteit. Hierbij weerstaat Yoggi® iedere poging tot imitatie.

Aan het begin van de jaren ’90 wordt de eerste ijsbasis voor gelato “Rimini, Diamond en Vittoria” met groot succes gelanceerd. Compleet en uitgebalanceerd als ze zijn, zorgen deze producten voor een revolutie in het werk in ijs laboratoria door de sterke vereenvoudiging en versnelling van de productie. In dezelfde periode ziet ook de PreGel Arabeschi®, een heerlijke ijs- en gebakvulling bereid met ingrediënten van de hoogste kwaliteit, het levenslicht. In 1998 komt een ander belangrijk baanbrekend product op de markt, namelijk Pregellina®, een uniek en gepatenteerd product voor het behoud van vers fruit.

Passie en innovaties

Met de komst van het nieuwe millennium wordt PreGel een hoofdrolspeler op mondiaal niveau in de ijs-, gebak- en koffiewinkel-industrie. De sterke expansie in nieuwe markten en de grote wereldwijde aantrekkingskracht van Italiaans ijs zijn de belangrijkste redenen voor de ontwikkeling van het bedrijf. Een andere belangrijke succesfactor is de explosie van frozen yoghurt en daarmee ook PreGels gerenommeerde Frozen Yoggi®, de absolute kampioen in zijn categorie en de onbetwiste leider in de industrie, dankzij zijn heerlijke smaak en superieure kwaliteit.

Het resultaat van deze verbluffende ontwikkeling is de bouw van een tweede vestiging in Reggio Emilia, wat zorgt voor een verdubbeling van de productie, en een groeiend aantal vestigingen verspreid over de hele wereld: Australië, Oostenrijk, Brazilië, Canada, Colombia, Ecuador, Duitsland, Mexico, Polen , Spanje, Zwitserland, Verenigde Staten en recentelijk ook de Benelux.

Gesteund door dit enorme succes rust PreGel niet op zijn lauweren, integendeel: het onderzoek gaat verder en in de tussentijd zijn alweer nieuwe gelato hits gelanceerd, zoals PinoPinguino, een revolutionaire gelato smaakstof die inmiddels al een klassieker is geworden. Stel je een heerlijke romige saus voor met een onnavolgbare smaak van chocolade en hazelnoot die in het ijs kan worden gemixt en zelfs bij temperaturen onder nul zacht en fluweelachtig blijft.

Zelfs vandaag de dag, na een halve eeuw, leidt Dr. Luciano Rabboni, voorzitter van PreGel, met zijn vrouw, zoons Vittorio en Dario, en met de hulp van al zijn werknemers, nog steeds de onderneming. Een onderneming, die internationaal bekend staat als voorbeeld op het gebied van innovatieve ijsproducten, nieuwe smaakcreaties en succesvolle voedseltechnologieën voor ijs, gebak, frozen yoghurt en koffieshops.

“Consumenten zijn altijd op zoek naar nieuwe trends, smaken en dessert ideeën, maar het in hun ogen belangrijkste element van elk product, ijs in het bijzonder, is de kwaliteit.” – Dr. Luciano Rabboni